Monthly Archives: March 2020

CombiTekst niet in de lockdown

Dat was me het persreisje wel, afgelopen weekend. Geen van de doelen bereikt, wel veel gezien en meegemaakt. In elk geval gaat CombiTekst niet in de lockdown. Wij houden ons aan het  advies van onder anderen Burgemeester Halsema: ga wandelen en fietsen, maar houd afstand. En verder geldt: leef gezond, samen met je hond.

CombiTekst op persreis naar Duitsland

Het jaar is nog jong maar voor de tweede keer in 2020 gaat CombiTekst op persreis. Dit keer voert de trip naar Essen, Leipzig en Halle en je raadt het al: dan gaat het niet om pottenbakken of een vloerkleed fabriceren op een weefgetouw.

In Essen bezoeken we de opera of het oratorium of ja wat eigenlijk Cain, overo il primo omicidio, een werk van Alessandro Scarlatti, over de eerste moord in de geschiedenis. Maar niet de laatste, dat weten we inmiddels.

In Leipzig wonen we de cantatedienst bij in de Thomaskerk. Op het programma staat Bach’s Aus der Tiefen rufe ich, Herr, zu dir. Geen commentaar. Vervolgens zetten we koers naar Halle, de geboorteplaats van Händel. Daar nemen we een kijkje in het gelijknamige museum en ’s avonds staat een concert op het programma.

Meer info? Hou deze site in de gaten! Of norbertsplint.nl of social media als facebook enzovoorts. Of luister naar de muziek. Want dan weet je alles. En oh ja: 18 maart zijn we er weer…